- Г-н Врачански, след влизането на Асен Блатечки в “Стъклен дом” злите езици веднага ви забъркаха в конфликт... Има ли конкуренция между вас?

- За конфликта с Блатечки научих от приятели, които чели някъде за това. Доста се смях. Какво да коментирам? Между нас няма конфликт - няма и за какво да има, ние работим заедно съвсем отскоро. Той е много готин - даже се разбираме. А и не виждам за какво ще се конкурираме - той си е той, аз съм си аз.

- Блатечки каза, че неговият герой е като вашия, но с обратен знак - той е лошото момче. Ще остане ли и през втория сезон Камен доброто момче?

- Не знам, това ще го разберем от сценаристите. Те водят образите и аз самият не знам накъде. Разбирам интригата малко преди да снимаме. Така че и за мен ще е изненада, ако нещо се случи...

- Още повече че на героя ви му предстои среща с баща му, в чиято съпруга се е влюбил, докато го е смятал за мъртъв...

- Ясно е, че в такава ситуация героят ми ще претърпи развитие. Въобще взаимоотношенията стават по-сложни във втория сезон. И по-интересни - не само за зрителите, но и за самите нас.

- Налагало ли ви се е някога да решавате подобна дилема в живота си?

- Не, не съм и силно се надявам да не изпадам в такава ситуация, защото си е направо страшно. Не го пожелавам на никого.

- Щяхте ли да действате като Камен, ядосвате ли се на героя си понякога?

- Моят герой е доста с акъла си и много добре реагира. Той е положителна личност и никога не поставя себе си пред другите.

- Елена Петрова каза, че най-много се забавлява с вас на снимачната площадка. Взаимно ли е?

- Елена е много готина и с нея имаме най-много общи сцени. Работим бързо и много добре си партнираме. Тя е голям професионалист и има голям опит зад гърба си. Затова работата с нея е лесна. С Краси Ранков също се сдушихме.

- Какво научихте от школата “Стефан Данаилов”?

- Със Стефан Данаилов се работи изключително интересно. Той ме респектира, разбира се. Опитвам се да запомня всичко, което прави. Защото занапред, надявам се, ми предстои да се снимам още и трябва да знам как да играя. От него се уча на поведение пред камерата, той е много естествен. Някак си наистина му идва отвътре. У всеки един от партньорите си виждам нещо, което смятам, че може да ми помогне по-нататък.

- В кои постановки могат да ви гледат почитателите ви през новия сезон?

- В края на ноември ще излезе “Тримата мускетари”. Атанас О'Махони ще постави пиесата в театър “София”. Предполагам, че ще бъде много забавно, защото няма да е класическият вариант. Ще бъде съвременно представление и ще се наблегне доста на хумора. Иначе ще продължа да играя в “Принцеса Турандот”, “Ревизор”, “Четири стаи”, “Грозният”...

- Остава ли ви достатъчно време за театър покрай снимките на сериала?

- Да. Няма как. За мен театърът е развитието на актьорството - там има много по-разнообразни роли. А и в България не се снима толкова много, че да може един актьор да се обогатява от всяко следващо участие. В театъра можеш да опитваш едно, второ, трето... изграждаш се като актьор.

- Чувствате ли се звезда?

- Аз гледам малко отстрани на това определение. Имам твърде много неща на главата си, за да мисля за това. А ако не си свърша работата, нищо не става. Подобни определения ги оставям на други.

- Свиквате ли вече с популярността, която ви застигна?

- Не мога да отрека, че хората ме познават, снимаме се заедно. Това е хубаво. Явно харесват сериала.

- А започна ли да ви досажда славата?

- Не. Хората са мили. Когато ти казват “Много е хубаво това, което правиш, браво”, няма как да ти досадят.

- На какво се дължи според вас зрителският бум на “Стъклен дом”?

- Може би на качеството - най-вече на визията, на добрия сценарий, на играта на актьорите. Успехът е съвкупност от всички тези елементи.

- Ще успеете ли да задържите публиката пред тв екраните и през втория сезон?

- Много се надявам. Сценарият става още по-интересен. Във всяка серия има по нещо, което да те накара да останеш пред телевизора до края.

- Тези дни ще ви видим и в друг сериал - “Забранена любов”, който не успя да се сдобие със славата на “Стъклен дом”. Как ще се отрази това участие на имиджа ви?


- Ако съм си свършил и там добре работата, за мен ще е окей. Но не мога да гадая. Един актьор трябва да опитва различни неща.

- Кога заснехте сериите, в които ще ви видим в “Забранена любов”?

- Миналата година през пролетта. Ролята ми е интересна, но все още не мога да разкривам подробности.

- Пак ли сте доброто момче?

- Може да се каже. Но не чак колкото Камен от “Стъклен дом”. И на мен ми е любопитно да видя какво се е получило.

- Има ли все още нещо, което публиката да не знае за вас - цяло лято ви преследваха къде почивате, с кого...

- Явно всичко се знае за мен, след като и това са разбрали. Но всеки човек трябва да има своите тайни, иначе ще стане прекалено скучен.

- Днес в “Стъклен дом” ще влезе една по-особена звезда - американският посланик у нас Джеймс Уорлик. Вие сте се срещали с него, има ли той артистични заложби?


- Виждали сме се за кратко, но ми се видя много лъчезарен човек. Предполагам, че ще се получат нещата.

- Докара ли “Стъклен дом” повече публика на постановките ви в театър “София”?

- Може би. Но аз откакто играя в театъра, спектаклите, в които съм участвал, винаги са се радвали на публика.

“Стъклен дом” е помогнал за това повече хора да дойдат да гледат. В това няма нищо лошо. И се надявам сериалът да продължава да ги води. Защото в театъра имаме нужда от публика. По-хубаво се играе тогава.

Източник: в. "Труд"